Leven vanuit jouw zijn
'Wie ga jij dan coachen?'
'Hoe gaan mensen jou vinden?'
'Wat denk jij mensen te kunnen leren?'
Zomaar wat vragen die ik in het afgelopen jaar op me afgevuurd kreeg als ik vertelde over de opleiding Intuïtief coachen die ik volgde. Ik voelde me overrompeld. Luisterend naar mijn omgeving had ik mezelf deze vragen blijkbaar moeten stellen voordat ik startte met de opleiding. Mijn antwoord, om van onderwerp te kunnen veranderen, was telkens: ‘Weet ik nog niet, zie ik wel.’
Voor mij was deze opleiding de eerste waarbij het niet ging over leren met mijn hoofd. Dat kunstje, ik heb onder andere een bul Nederlandse Taal en Cultuur, richting Taalbeheersing, kende ik wel. Daarnaast zorgt mijn denkvermogen ervoor dat ik proactief ben en overal oplossingen zie. Bij aanvang van deze coachopleiding dacht ik na over het volgende: ‘Kan ik coachen?’ en ‘Hoe werkt dat dan vanuit mijn intuïtie?’ Ook een vorm van weten, maar dan gebaseerd op wat je voelt.
De opleiding was een mooie reis naar het nog meer leven vanuit mijn zijn. Ik ben dichter bij mijn helderwetende en heldervoelende kern gekomen, heb nieuwe inzichten gekregen en ben geroerd door mijn lef om compleet uit mijn comfortzone te stappen. Op de laatste dag van de opleiding kwam de vraag: ‘Wie is jouw ideale coachee?’ Vanuit een innerlijk weten, mijn intuïtie, antwoordde ik: ‘Mijn coachee heeft een verlangen om vanuit eigen kracht te leven. Hij of zij is sensitief en bereid om naar (verborgen) gedragspatronen te kijken om zo betere keuzes voor zichzelf te maken en met meer vreugde te gaan leven.'