Helder
Na de kennismaking met de andere hooggevoelige vrouwen, die net als ik het Jaarprogramma Vanuit jouw hoofd naar jouw hart volgden, was het voor hen direct duidelijk wie ik ben. Helderwetend, heldervoelend, soms helderziend.
Voor mij was dat nog duister. Ik zag hun verbaasde blikken als ik me hardop afvroeg of ik dat wel was; of ik die kwaliteiten echt had. Zo werd het mij en hen duidelijk dat mijn proces juist over zichtbaarheid ging.
In de omgeving waarin ik opgroeide was geen ruimte voor een fijngevoelig, alles opmerkend, zachtaardig meisje, dat vol verwondering de wereld aankeek. Ik besloot toen ik acht / negen was om harder te gaan werken op school en dat heeft me veel gebracht.
Is het spijtig dat ik daardoor het zicht op mezelf kwijt raakte? Absoluut! Toch wees mijn intuïtie mij wel de juiste weg voor mijn levenspad. Ik ontmoette mijn partner op mijn 16e en samen brachten we op gevoel twee prachtige mensen groot.
Mijn hoofd wil (nog steeds) graag weten hoe mijn heldere weten, voelen en zien werken en of de informatie juist is. Het antwoord daarop is vertrouwen. Het bewijs dat het klopt, wordt elke dag geleverd.